Eind 2017 kwam mijn hoefsmid er achter dat mijn  paard last had van een losse hoefwand.

Een losse hoefwand wat is dat nu eigenlijk, ik had er nog nooit van gehoord namelijk. Dus ben ik gaan rond bellen en googelen en wat bleek, dit is prima te genezen als het juiste maar gedaan wordt anders kan het heel anders aflopen.

Dus vond ik het erg belangrijk dat hier iemand mee aan de slag ging die dit al eerder had gedaan en ervaring hierin had. Zo ben ik bij Robert Brugman terecht gekomen, onze specialist.

Na telefonisch contact met Robert kon hij gelukkig al snel langs komen om te kijken in wat voor stadium het verkeerde. Helaas bleek dat het in een vergevorderd stadium was en dit dus wel even ging duren. Robert is altijd heel eerlijk geweest en heeft mij vertrouwen gegeven dat dit uit eindelijk goed gaat komen. Robert is een vakman en gaat niet weg voordat hij tevreden is.

Omdat het zowel aan de linkerkant als de rechterkant van haar hoef zat ging het herstel wel even duren. Dit horenden er helaas bij maar herstellen was het belangrijkste. Gelukkig heeft mijn paard geen dag kreupel gelopen en dat is ook zeker te danken aan de vakkundigheid van Robert. Hierdoor kon ze heerlijk buiten lopen, af en toe onder het zadel wat bewegen want een stal paard is het niet.

Robert is aan de slag gegaan en na verschillende afspraken waren we een half jaar verder. Het was genezen, ik kon weer gaan trainen weer op wedstrijd en genieten waar ik altijd zo van geniet. Met grote dank aan Robert “onze specialist” die mij super heeft begeleid in wat ik het beste wel of niet kon doen, waar je mee kan overleggen, die zijn afspraken nakomt en waarmee het ook altijd gezellig is als hij langs komt. 

Robert bedankt.

Liefs, Jolanda en Dieulina.

Print Friendly, PDF & Email