Voor Robert is hoefsmid zijn zoveel meer dan klakkeloos een hoef inkorten of er een ijzer onder slaan, het is een roeping! Het is goed kijken naar het paard, zijn stand en beweging. Iedere dag opnieuw zorgen maximale inzet en het juiste inzicht voor topkwaliteit.

Elk paard wordt door Robert als een individu behandeld. Naast het continu evalueren van de stand van de hoeven en het beslag is het beoordelen van het paard in beweging één van de pijlers waar zijn werk op rust. Deze visie zorgt ervoor dat Robert actief samenwerkt met fysiotherapeuten, dierenartsen, osteopaten, trainers etc. om zowel sportpaarden als paarden met orthopedische problemen beter te kunnen helpen. 

Robert is eveneens medeoprichter van Cooburg Equestrian, een gespecialiseerd team (bestaande uit dierenarts, fysiotherapeut, osteopaat, zadelpasser en Robert als gespecialiseerd hoefsmid) voor de behandeling en revalidatie van paarden met complexe problematiek waar multidisciplinaire aanpak noodzakelijk is. 

Opleiding en ervaring

Rijksgediplomeerd hoefsmid (NHB Deurne, NL)

Stageperiode bij Harm Rutgers, hoefsmid van het Koninklijk Huis, en aanvullende stages bij meerdere bekende hoefsmeden

Meester-hoefsmid (Anderlecht, BE)

Lid van de Vereniging van Hoefsmeden, zo blijft Robert op de hoogte van de laatste ontwikkelingen betreffende hoefverzorging en hoefbeslag, en neemt regelmatig deel aan specialisatieopleidingen en bijscholingsdagen

Robert geeft geregeld clinics zowel voor paardeneigenaren als professionals, voor data zie ‘nieuws

Hoefspecialist en mede-oprichter bij Cooburg Equestrian

Print Friendly, PDF & Email