Zijn visie

Voor Robert is hoefsmid zijn zoveel meer dan klakkeloos een hoef inkorten of er een ijzer onder slaan, het is een roeping! Het is goed kijken naar het paard, zijn stand en beweging. Iedere dag opnieuw zorgen maximale inzet en het juiste inzicht voor topkwaliteit.

Elk paard wordt door Robert als een individu behandeld. Naast het continu evalueren van de stand van de hoeven en het beslag is het beoordelen van het paard in beweging één van de pijlers waar zijn werk op rust. Deze visie zorgt ervoor dat Robert actief samenwerkt met fysiotherapeuten, dierenartsen, osteopaten, trainers etc. om zowel sportpaarden als paarden met orthopedische problemen beter te kunnen helpen. 

Robert is eveneens medeoprichter van Cooburg Equestrian, een gespecialiseerd team (bestaande uit dierenarts, fysiotherapeut, osteopaat, zadelpasser en Robert als hoefsmid) voor de behandeling en revalidatie van paarden met complexe problematiek waar multidisciplinaire aanpak noodzakelijk is. 

Paardenman in hart en nieren

Al op jonge leeftijd maakte hij kennis met de paardensport waar zijn familie erg actief in was.

Het begon met een eerste eigen pony en na jarenlang actief geweest te zijn in de wedstrijdsport heeft hij van zijn hobby zijn beroep kunnen maken als professioneel ruiter bij de Koninklijke familie. Als huzaar rijknecht van H.M. de Koningin stond hij in voor het aan- en doorrijden van de privépaarden en reed hij mee bij de vele festiviteiten zoals Prinsjesdag, Koninklijke huwelijken etc.

Heden ten dage rijdt hij nog steeds actief en vind je hem wekelijks terug op concoursen waar hij samen met zijn vrouw zowel spring- als dressuurpaarden uitbrengt.

Reportage Hoefsmederij Burgmans

Holland van boven 2019-05-05

Print Friendly, PDF & Email