In 2015 ontstond er bij mijn merrie, toen 5 jaar, een peesblessure aan haar voorbeen. Ze stond wat te ver naar achter gezet waardoor er meer druk ontstond op zowel het hoefkatrolgebied als de pezen. Mijn voormalig hoefsmid gaf aan niks te kunnen doen de stand van haar hoeven, dat was nou eenmaal zo! Zo onwetend als ik toen was geloofde ik hem op zijn blauwe ogen, want tja “hij had er toch voor geleerd?! Hij bekapte de hele stal en hij deed mijn merrie al 3 jaar bekappen en beslaan! Dat moest toch wel goed zijn?!”. Na rust en revalidatie stond ze na een paar maanden weer kreupel aan hetzelfde been.. Ik ging mij nu toch eens goed achter de oren krabben. Conclusie dierenarts: peesblessure + hoefkatrolontsteking aan beide voorbenen klasse 3 en 4 + je merrie zal hierdoor niet ouder worden dan 9 a 10 jaar. HELP!!

Naast de dierenarts behandeling ben ik direct op zoek gegaan naar een andere hoefsmid, via via kwam ik op de website van de NVvH, een website waar alle gediplomeerde hoefsmeden op vermeld staan. En raad eens, mijn voormalig hoefsmid werd niet op deze website vermeld en verrichtte dus werkzaamheden zonder diplomering! Zoals helaas zo velen ben ik ondertussen achter..

Na een korte zoektocht kwam ik bij Robert Burgmans terecht, een Rijksgediplomeerd en Meester-hoefsmid. Dat klonk al goed ☺. Robert kon al heel snel langskomen, ondanks dat ik ver uit zijn dagelijkse route gestald stond. Na zijn eerste bezoek stond mijn merrie al een verbazingwekkend stuk rechter op de hoeven en liep ze een stuk ruimer! Ik stond versteld van zijn kunsten. We wisten echter allebei dat dit een lang traject ging worden. De aangerichte schade was dusdanig dat het zeker een jaar ging duren voordat we stand van haar hoeven goed zouden hebben aangepast! Ik was zo blij dat Robert ons wou helpen! Dankzij Robert zijn inzet loopt mijn merrie weer!! Ondertussen is ze 8 jaar en genieten we van iedere dag die we krijgen, rijden we dressuur, doen we wedstrijdjes, rijden we lekker veel buitenritjes en hebben we goede hoop voor de toekomst! Voor ons niemand anders meer dan Robert. ☺

Print Friendly, PDF & Email